Ob nakupu nad 100 € je poštnina brezplačna
0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni

Gewa

Območje Vogtland je "glasbena regija Nemčije" in ima več kot 300-letno zgodovino proizvodnje glasbil. Že okoli leta 1800 je bila regija središče evropske proizvodnje glasbil s proizvodnjo strunskih instrumentov, citer, lesenih pihal in pihal, pozneje pa tudi harmonike in harmonike. Znanje in izkušnje, ki so se prenašale iz roda v rod, so ustvarile nekaj najbolj priznanih blagovnih znamk v industriji.

Danes je Vogtland del evropskega grozda št. 1 za mikro- in nanoelektroniko, informacijsko in komunikacijsko tehnologijo ter razvoj programske opreme. Že med "vesoljsko tekmo" v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja so podjetja iz regije pomagala Sovjetski zvezi pri razvoju potrebnih tehnologij za izstrelitev prvega satelita v orbito. Po združitvi Nemčije so se ta podjetja preusmerila in izkoristila bogato zalogo visokokvalificiranih delavcev. Temeljne raziskave, najsodobnejše aplikativne in proizvodne tehnologije ter proizvodne linije na različnih ravneh so našle svoj dom v Silicijevi Saški, ki trenutno zaposluje skoraj 100.000 ljudi in se vztrajno pomika v prihodnost.

Glasbeno podjetje GEWA je leta 1925 ustanovil Georg Walther v kraju Adorf v nemški regiji Vogtland. Majhna ekipa izdelovalcev violin se je po tradiciji regije sprva osredotočila na izdelavo in prodajo ročno izdelanih instrumentov, kmalu zatem pa tudi na izdelavo ohišij. Georg Walther je svoje izdelke na lastno pobudo distribuiral prek glasbenih maloprodajnih trgovin; prek vzpostavljenih stikov mu je uspelo pridobiti tudi distribucijske pravice različnih proizvajalcev.

Okupacija regije Vogtland zaradi druge svetovne vojne je podjetje prisilila k spremembam. Georg Walther se je v kratkem času odločil, da se z 20 najboljšimi zaposlenimi preseli v Mittenwald na Bavarskem, kjer je takrat že delovala podružnica podjetja. V tej regiji, ki je znana tudi po proizvodnji instrumentov, je podjetje lahko hitro nadgradilo svoj stari poslovni model in gospodarske uspehe, tudi zaradi osrednjega položaja v Evropi.

Izdelki blagovne znamke Gewa

Vsi izdelki blagovne znamke
Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne